Om

Produkter

Kontakt

På svenska

In english

Avvibreringsstativ

Blåsficka

Golvprovare

Hammarkvarn

Komprimator

Kross

Mattläggning

Slangbärare

Tegelsåg/rensare

AVVIBRERINGSSTATIV & BILUTRUSTNING

 

 

Y-LÄTT avvibreringsstativ


Y-LÄTT monteras på bilningsmaskiner för att minska de skadliga vibrationerna operatören utsätts för och för att möjliggöra drift av maskinen i en mer bekväm upprätt kroppsposition vid manuella bilningsarbeten.

Utan att avvibrerande åtgärder rekommenderar de flesta tillverkare av bilningsmaskiner en högsta rekommenderad arbetstid mellan 15-70 minuter per dag. Med Y-LÄTT avvibreringsstativ har vetenskapliga tester visat att den högsta rekommenderade arbetstiden utökas till 4,2 timmar med korta handtag och över 8 timmar med långa handtag*.

Y-LÄTT kan levereras med monteringsplattor för olika typer av bilningsmaskiner.

* Standardiserade vibrationstester tester utförda med en Hilti TE 905 bilningsmaskin

 

 

MOBILÄTT bilningsstativ

 

MOBILÄTT är en maskin för bilning och borrning av golvytor såsom t.ex. badrumsgolv, betonggolv, brobeläggningar och liknande. Maskinen är utvecklad för att minska den fysiska påfrestningen och risken för vibrationsskador för operatören.

 

Denna maskin är anpassad för byggnadsarbetaren. Den är lätt, snabb att transportera och kan enkelt flyttas upp- och nedför trappor tack vare låg vikt och stora luftfyllda gummihjul. På sin trepunktsuppställning - två hjul och borr eller mejsel står den stadigt trots sin litenhet.

 

Maskinen manövreras lätt med hjälp av det trådbundna lätta manöverdonet, för höjning, sänkning, av och påslag av bilnings- eller borrmaskin. Bilnings- eller borrmaskinens vinkel mot golvytan justeras med ett vred på vinkelstödet.

 

MOBILÄTT kan levereras med monteringsplattor för olika typer av bilnings- och borrmaskiner.

 

TEKNISK DATA

 

Elektrisk anslutning

Mått (L x B x H)

Vikt

Lyftkapacitet

Slaglängd
Vinkel

 

230 V, enfas

770 x 560 x 1200 mm

32 kg (exkl. bilmaskin)

15 kg

350 mm

65° - 90°

 

 

BILMAN 3 rivningsrobot/redskapsbärare

 

Denna maskin är anpassad för byggnadsarbetaren. Den är lätt, snabb att transportera och kan enkelt flyttas upp- och nedför trappor tack vare de trappgående hjulen. Den elektriska hydrauliska driften gör maskinen snabb att installera, mycket tillförlitlig och lättservad.

 

Maskinen och dess olika funktioner manövreras med lättkörda direktverkande hydrauliska ventiler och har vred för av- och påslag av bilnings-, borrmaskiner och kärnborraggregat på manöverpulpeten. Maskinen har hydrauliska stödben/transporthjul och en avancerad hydraulisk arm med 180º tilt, 160 mm teleskopfunktion och manuellt vridbar sticka vilket möjliggör arbete 90º i förhållande till längdriktningen.

 

Rivningsroboten

 

BILMAN 3 - rivningsroboten är den ideala maskinen för lätta rivningsarbeten av exempelvis tegelväggar, lättbetongväggar samt mindre rivningsarbeten av betonggolv.

 

Maskinen kan levereras med monteringsplattor för olika typer av bilnings-, borrningsmaskiner och kärnborraggregat.

 

Redskapsbäraren

 

BILMAN 3 - redskapsbäraren är den ideala maskinen vid kärnborrning/torrborning av små och medelstora hål. Att exempelvis lyfta ned en borrkärna Ø 200 mm och 300 mm lång är inga problem.

Maskinen  kan levereras med extra tillbehör för kärnborrning, såsom 400 mm teleskop med kombinerad anbringningsfot/sugfot samt mätare för övervakning av matningstrycket.

 

TEKNISK DATA

 

Elektrisk anslutning

Mått (L x B x H)

Vikt

Hydrauliskt system

Hydraulisk olja

Ljudnivå

 

RÄCKVIDD (med 10 kg bilmaskin)

 

Höjdled

Radiell

Svängvinkel

 

230 V, enfas

750 x 570 x 450 mm

103 kg (exkl. bilmaskin)

180 bar

E46 - Biologiskt nedbrytbar

Kan överstiga 80dBa vid test

 

 

 

3250 mm

2800 mm

90°

 

Danex AB              Servicegatan 1, SE-931 76 Skellefteå, Sweden               +46 (0)910-35 800               danex@danexab.se